Merikarvianjoki

Merikarvianjoen lupa-alue kattaa 24 km pätkän jokea johon mahtuu useita koskia ja suvantokohtia. Joki on 20- 50 metriä leveä ja sen virtaus vaihtelee kesän muutamasta kuutiosta, talvisiin tulvakorkeuksiin, jolloin vettä voi joessa olla jopa useita kymmeniä kuutioita. Merikarvianjoki on perhokalastajan unelmien täyttymys. Kalalajeista tavoitelluimmat ovat joen lohikalat: lohi, meritaimen, harjus, siika, ja jokeen istutettavat pyyntikokoiset kirjolohet.

Joen kalastuspaikoista:

Lankoski on kalastuspaikoista helpoimmin tavoitettavissa ja yleensä kalaakin riittää. Lankoski rakentuu kahdesta eri koskialueesta: luonnonuomasta sekä voimalaitosuomasta. Luonnonuoma on ainakin keväästä korkean veden aikaan hyvin kalastettavaa koskea josta löytyy mahdollisia ottipaikkoja koko joen alueelta. Voimalaitosuoma on samoin ehkä hieman parempi korkean veden aikaan mutta on myös ympärivuoden kalastettavissa, se on yksi Merikarvianjoen parhaista nousukalapaikoista, koska kalojen nousu oikeastaan päättyy tähän koskeen. 

Ylöspäin jokea mentäessä seuraavana vuorossa ovat Koninhaarat sekä Puukoski. Koninhaarat on vaatimaton koskenpätkä, mutta varmasti kokeilemisen arvoinen. Puukoski, toisin kuin Koninhaarat, on yksi eniten kalastettavista koskipätkistä. Majoitus- ja leirintäalueet ovat tällä alueella. Puukosken varmimpia ottipaikkoja ovat joen ensimmäinen niska pitkän suvannon jälkeen sekä kosken jälkeinen loppusuvanto. Hakemalla löytää varmasti muitakin lupaavia kiventaustoja varsinkin matalan veden aikaan korkealla vedellä puukoski ei ole mitään parhaimpia

Stäävit ja Vaaditkoski ovat hyvää ja perusvarmaa ottipaikkaa. Stäävitkoski on sillan yläpuoleista aluetta, jonka parhaita kalastuskohtia ovat heti sillan yläpuolella oleva potero kahden kosken välissä sekä mutka hieman sillasta ylöspäin. Saalis yleisesti kirjolohta mutta iloisen yllätyksen saattaa syksyllä tuoda jokeen noussut lohi tai meritaimen. Vaaditkoski on melkein koko matkan tasaista koskialuetta joten ehkä parhaat paikat löydät noin sata metriä alempaa, pienen saaren kohdalta. Varmaa kirjolohi paikkaa matalan veden aikaan, mutta korkealla vedellä kalastus melkein mahdotonta. 

 

Seuraavina koskina vuorossa ovat Piinu- ja Holmankoski. Piinokoski on vähäiselle huomiolle jäänyt koski, jolla yleisesti saat olla rauhassa. Parhaat paikat löytyvät suoraan parkkipaikan edessä olevasta rauhallisesta ja syvästä virrasta ja sen alapuoleiselta niskalta. Kokeilemisen arvoinen, ainakin nousukala aikaan. Holmankoski on taas yksi kaikkein suosituimmista paikoista, Parhaat paikat heti parkkipaikan edessä oleva syvähkö monttu sekä sen jälkeinen monttu, mutta jos haet nousukalaa kävele muutama sata metriä alaspäin kosken jälkeiseen suvantoon, saatat yllättyä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita